Miru 1day

Miru 1day – teistsugune lähenemine kontaktläätsedele

“Miru” tähendab jaapani keeles “näha”. Kuid uued ühepäevased kontaktläätsed Miru 1day mitte ainult ei paku paremat nägemist – eriti õhukeses pakendis läätsed olid loodud eesmärkiga anda kontaktläätsedele ka uus tähendus. Kontaktläätsed Miru 1day on mugavad ka kaasas  kandmiseks. Miks on need Jaapanis “sündinud” läätsed nii erilised?

“Menicon” kohta

Miru 1day tootja on Jaapani firma “Menicon” on kontaktläätsede turul tuntud. Eksperimenteerides ja kasutades uusimaid tehnoloogiaid rahuldab ettevõte täielikult kasutajate vajadused, arendades julgelt oma tooteid ja tutvustades turul uusi tooteid.
Ettevõte filosoofia põhimõtteks on inimsõbralikkus, hoolivus loomadest ja keskkonnast, mistõttu on ökoloogia neile võtmeks intelligentsete tehnoloogiate kasutamisel.
Üheks üsna edukatest “Menicon” katsetest on ühepäevased kontaktläätsed Miru 1day, mis ilmselgelt lihtsustavad sageli tüütut kontaktläätsede paigaldamise protsessi, sest nende tootmisel kontsentreerutakse palju ohutumale ja hügieenilisemale läätsede kasutamisele. Selle tulemusena on need ühepäevased kontaktläätsed tuntud palju omaduste poolt, mis lihtsustavad kontaktläätsede kandjate igapäevaelu.
Miru

Õhuke pakend

See on ilmselt kõige ilmsem läätsede eripära ja eelisus. Läätsede pakendi paksus on vaid 1mm, mistõttu on neid läätsesid väga mugav kaasas kanda. Mitmed kontaktläätsede kasutajad on neid nähes teravmeelselt märkinud, et nad sarnanevad plaastriga, sest selliseid läätsesid on rahakotis kanda eriti lihtne.  (Muide, mis on veel ühist plaastri ja Miru 1day vahel? Mõlemad on mõeldud ainult ühekordseks kasutamiseks.)
Isegi pakendi disain on kavandatud selliselt, et see lihtsustab läätsede paigaldamise protsessi:
  1. Pakendit on lihtne avad;
  2. Kontaktläätsesid on lihtne välja võtta;
  3. Alati on lihtne need õiget pidi paigaldada.
Miru
Kontaktläätsed on nimelt pakendisse paigaldatud sisekülg allapool, tänu millele ei ole vaja karta, et tagurpidi paigaldatud kontaktläätsed silmi ärritavad. Ja enam ei pea raiskama aega tarbetuks kontrollimiseks, millisel kujul on väljavõetud kontaktläätsed on: “taldrik” (vale) või “kauss” (õige).
Teiseks sellise paigutusviisi eeliseks on see, et väheneb võimalus bakterite, mikroorganismide või muud osakeste siseküljele sattumiseks, kuna sõrm on kontaktis ainult välisküljega.  Sellele küljele sattunud mustus kõrvaldatakse lihtsalt silmi pilgutades, samas sisepinnale sattub seda palju vähem, mistõttu säilib silmade hea seisund. See tagab palju turvalisemat ja hügieenilisema läätsekandmise.

Kontaktläätsede materjal

Miru 1day on valmistatud polü(HEMA-GMA)hioxifilcon A-st – see on polümeer, mis sisaldab mitut vaba hüdroksüülradikaali. Viimased tõmbavad loomulikult ligi ja säilitavad vee molekule, tagades omakorda sellega maksimaalse niiskuse ning optimaalse niiskustaseme säilimise.
Kontaktläätsede materjali molekulaarstruktuur (oligosahhariidid) on väga sarnane pisarate limakihis olevate pisaratega, mistõttu Miru 1day seostub kergesti inimpisaratega. selliseid kontaktläätsesid on mugav kasutada isegi terve päeva.

CENTRAFORM

Tänu polümerisatsiooniprotsessil CENTRAFORM muutub Miru 1day kontaktläätse serv siledaks, vähendades silma pilgutamisel hõõrdumist kontaktläätsede ja silmalaugude vahel. Just seetõttu muutub kontaktläätsede kandmine palju nauditavamaks ja silmi vähem ärritavaks.
CENTRAFORM

Asfääriline disain

Asfääriline disain, mille tagab CONTRAFORMA protsess, kõrvaldab sfäärilisele disainile omase lahknemise, mis tähendab, et valguskiired lõikuvad nõutud keskpunktis, mistõttu nägemine muutub palju teravamaks ja pilt selgemaks. See on eriti oluline põhjalikku ja täpse töö tegemisel või sõidu ajal. Ja silmad väsivad ja ärrituvad vähem ning on pingevabamad.
Asfääriline disain

Keskkonnasõbralikud

Läätsede tootmisel kasutatakse selliseid materjale, mille mõju keskkonnale on minimaalne:
  • Õhuke pakend – kasutatakse vähem materjali;
  • Karbid läätsede pakimiseks valmistatakse taaskasutatud plastikust läätsevormidest.

Tehnilised andmed

  • Kontaktläätsed on ühepäevased ja neid saab kasutada ainult üks kord ning õhtul tuleb need ära visata. Seda tüüpi läätsedega ei saa magada või neid uuesti kanda.
  • Miru 1day on mõeldud ainult lühinägelikkuse korrigeerimiseks (alates -0,50 kuni -10,00 dioptrit).
  • Ühel läätseplaadil on kolm sama tugevusega läätse. Plaadid paigutatakse mugavasse, minimalistlikku disainiga karpi, mis mahub käe- või rahakotti.
Kontaktläätsesid Miru 1day võib tegelikult lugeda uuenduseks, mis on tekitanud omamoodi revolutsiooni läätsede pakendamisel ja sisestamisprotsessis. Uuendus, mis paljudele kontaktläätsede kandjatele teeb ainult rõõmu.

Leave a Reply